Things To Do
in Amsterdam

Ontdek de levendige en bruisende buurt van Amsterdam Oost! Van kunst en geschiedenis tot trendy bars en restaurants. Hier zijn enkele van de  meest leuke activiteiten die je kunt doen en plaatsen die je kunt bezoeken om je dagje uit in de stad compleet te maken.

Kunst & Cultuur

Voor de filmfanaat 

Studio K is een cultureel centrum dat van alles biedt, van films tot theater en van kunst tot feesten. Gelegen in het hart van Amsterdam-Oost, is het een plek die de creativiteit van de stad weerspiegelt. Met een variatie tussen klassiekers, publieks en art-house films is er voor ieder wat wils. Studio K is opgericht door studenten met als doel de opbrengsten van hun activiteiten te investeren in onderwijs en cultuur. 

Daarnaast is Kriterion ook een goede uitvalsbasis voor de filmliefhebber. Wat de filmhuizen met elkaar gemeen hebben is dat ze gerund worden door studenten. Kriterion staat in teken van mensen ontmoeten, daarom is Kriterion naast filmtheater ook een café en worden er regelmatig evenementen gehouden. Kriterion toont een gevarieerd aanbod van films.

Cultuur snuiven in

Het Tropenmuseum brengt wereldculturen tot leven met kunstwerken, objecten en meer dan duizend verhalen, waardoor het museum nieuwsgierigheid opwekt voor de culturele diversiteit van de wereld. Het museum heeft vaste tentoonstellingen en regelmatige wisselende exposities over wereldculturen en belangrijke maatschappelijke thema’s. 

De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. Dit maakt ARTIS de oudste dierentuin van Nederland. Elke plant, elk dier, elk gebouw, elke microbe en elke planeet vertelt een eigen verhaal. Naast zebra’s, giraffen en olifanten in het echt te bewonderen kan je ook op persoonlijke expeditie in het Groote Museum. Hier ga je op ontdekkingstocht naar waar we vandaan komen en hoe we verbonden zijn met de natuur. 

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en reflectie bieden met kunst. Van klassieke meesterwerken tot hedendaagse kunst. De Hermitage bied onderdak aan andere museale collecties; het Amsterdam Museum en Museum van de Geest | Outsider Art. Ook is er ruimte voor kleinere exposities, zoals van de jaarlijkse winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs.

Proef 
Amsterdam-Oost 

Heb je je ooit afgevraagd hoe het perfecte biertje wordt gebrouwen? Amsterdam-Oost is de thuisbasis van verschillende brouwerijen die zich toeleggen op het produceren van unieke en smaakvolle bieren.

Brouwerij ’t IJ is een bekende brouwerij in Amsterdam, gevestigd in een voormalig badhuis naast de kenmerkende molen de Gooyer. De brouwerij is opgericht in 1985 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire brouwerijen van de stad. Naast het proeven van bieren kun je hier ook een rondleiding krijgen door de brouwerij. Tijdens deze rondleiding leer je meer over het brouwproces.

Badhuis Oedipus serveert vanuit een voormalig historisch badhuis aan het Javaplein kleurrijke bieren met opvallende namen zoals Mannenliefde, Thai Thai en Mama. Oedipus Brewing is opgezet door vier vrienden. Ze maken fantasierijke bieren en hebben hierbij het doel om bier spannend, smaakvol en toegankelijk voor iedereen te maken. 

Bij de Eeuwige jeugd kan je langs voor een fris en fruitig blond biertje genaamd ¨Lellebel¨. In het proeflokaal kun je niet alleen genieten van de bieren, maar ook van smakelijke hapjes en gerechten. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals bierproeverijen en live muziekavonden, die de sfeer nog levendiger maken.

De Amsterdamse markt 

 Van vers fruit, kaas, planten, kleding tot elektronica. Op de Amsterdamse markten vind je alles wat je nodig hebt. Kom met een lege maag want er is genoeg te proeven. Probeer zeker eens de bekende Nederlandse happen zoals haring, Stroopwafels en Poffertjes. 

De Dappermarkt in de Dapperstraat is op loopafstand van ons hotel. De marktmensen staan ​​bekend om hun typisch Amsterdamse humor, waar je waarschijnlijk niet aan ontkomt. Oefen je onderhandeling skills maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17:00.

Nog energie over? Ontdek de levendige Javastraat, bekend om de diverse culturele achtergronden. Hier vind je lokale slagers, bakkers, hippe koffietentjes en cocktailbars die internationale en nationale gerechten en producten aanbieden.

Ontspannen in de stad

Er zijn veel activiteiten in Amsterdam die gericht zijn op het verbeteren van zowel de geest als het lichaam. Hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen.

  • Yogalessen bij Delight Yoga of Thrive Yoga.
  • Een ontspannende wandeling of fietstocht door het Oosterpark of Flevopark.
  • Een bezoek aan de Hortus Botanicus Amsterdam, een botanische tuin waar je kunt genieten van de natuur en tot rust kunt komen.
  • Niet in Amsterdam-Oost, maar wel aan te raden: Spa Zuiver. Dit wellnessresort biedt verschillende sauna’s, baden en behandelingen aan.

Het plezier van buiten
sporten in de frisse lucht 

Het Oosterpark is perfect voor sporters van alle niveaus.

Er zijn verharde paden om te hardlopen, te fietsen of te skaten en grasvelden om te voetballen. Voor wie op zoek is naar meer gestructureerde fitnessactiviteiten, zijn er groepslessen, waaronder bootcamp en yoga.

Ook zijn er outdoor fitnessapparaten en kan je een potje tennis of jeu de boules spelen pal voor hotel Arena. 

Geniet in het Oosterpark van de sportmogelijkheden in een mooie en gezonde omgeving.

Nog meer leuke activiteiten

Je meer van je competitieve kant laten zien?

Dat kan bij Mooie Boules voor een ouderwets goed spel jeu de boules. Niet zo een jeu de boules fan, geen probleem! speel Jenga XL of trek één van de vele bordspellen gratis uit de kast onder het genot van een heerlijke drankjes en hapjes. 

Ben je op zoek naar een avondje uit vol dansen en muziek?

Ga naar Soundbar Doka in de kelder van het Volkshotel. De clubavonden worden afgewisseld met live optredens, dus check zeker even de agenda voordat je gaat. Neem ook een kijkje op de bovenste verdieping voor een prachtig uitzicht over Amsterdam. 

Hopelijk zit er voor jou tussen dit lijstje
een leuke activiteit!

Amsterdam Oost heeft zoveel te bieden. Kun je niet wachten om Amsterdam te ontdekken en te overnachten in een hotel van alle gemakken voorzien. Boek dan nu je verblijf bij Hotel Arena.

Tot snel!