Naast dat ons eten met liefde en aandacht wordt bereid, smaakt het nog beter omdat we voornamelijk lokale, biologische producten en ingrediënten gebruiken. We zijn trots op onze lokale leveranciers, die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan duurzaamheid. Onze inkoop- en bereidingswijze is erop gericht om verspilling zoveel mogelijk te beperken.

Miedema-AGF

In hun assortiment hebben ze verse groenten, fruit, aardappelen, kant-en-klaar, kaas en zuivel. De producten komen zoveel mogelijk uit de omgeving van vaste kwekers, maar ze kopen ook seizoensspecialiteiten in bij Marche de Rungis Paris & diverse veilingen.

In hun moderne snij faciliteit op het Foodcenter in Amsterdam worden dagelijks vele componenten voor uw mise en place vers geproduceerd.

Miedema-AGF zet in op duurzaamheid. Ze zijn aangesloten op het Early Warnings & Response System (EWRS). Dit instituut valt onder de verantwoordelijkheid van het Productschap Tuinbouw en controleert AGF-producten op gevaarlijke stoffen. Ze scheiden afval, gebruiken zo min mogelijk papier, vervoeren met Euro 6-emissieauto’s (duurzamere auto’s) en zorgen voor het welzijn en de veiligheid van hun medewerkers.

Meer info

Schmidt Vis

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam bestaat al meer dan 100 jaar en is een begrip in culinair Nederland. Ze leveren aan bijna alle toonaangevende chefs, horecagelegenheden, groothandels en cateringbedrijven in het hele land. 

Meer info

Vinites

Wijnimporteur en familiebedrijf Vinites werd in 1979 opgericht door wine lover en eigenaar Eddy de Boer. Vanuit Italië vertrok Eddy met als missie de harten van de Nederlandse wijndrinkers te veroveren met Italiaanse wijnen. Tot op de dag van vandaag vormen Italiaanse wijnen de ruggengraat van het Vinites assortiment.

Eddy de Boer vervult naast zijn rol als eigenaar nog altijd een prominente rol binnen Vinites op het gebied van inkoop van Italiaanse wijn en verkoop naar klanten.

Meer info

Bourgondisch Lifestyle

Bourgondisch Lifestyle is affineur van Europese kazen en een belangrijke leverancier voor de Nederlandse en inmiddels ook buitenlandse gastronomie. René Koelman is het gezicht achter Bourgondisch Lifestyle. 

Naast een ambachtelijk product wil Bourgondisch Lifestyle de kaasambacht beschermen. Dit wordt gedaan door kennis en kwaliteit over te brengen, speciale aandacht te hebben voor de kunst van het affineren en de kaasbeleving stimuleren met proeverijen, trainingen en presentaties.

Meer info

Bocca Koffie

Sinds 2001 is Bocca een leider in de koffiebranche. Als de eerste specialty koffiebranderij in Nederland die de gehele koffieketen beheert, van inkoop tot branden, verpakken tot serveren.

Bocca is toegewijd aan het opbouwen van lange termijn relaties met boeren, door direct met hen samen te werken in oorsprong en hen te ondersteunen met kennis en hen een eerlijke prijs te betalen.

Bocca gelooft dat duurzaamheid een sociale verplichting is voor toekomstige generaties en dat het centraal staat in ons onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Bocca is geïnspireerd door de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en streven ernaar elke dag beter te doen.

Als B Corp toont Bocca aan dat het bedrijf een positief effect heeft op het milieu en de samenleving. 

Meer info

Van Gelder

Familiebedrijf Van Gelder groente & fruit, zijn een typisch Nederlandse, maar ook zeer moderne groente- en fruitleverancier. Al meer dan 65 jaar leveren zij dagelijks verse aardappelen, groenten en fruit, Van Gelder vindt dat de horeca elke dag met verse en gezonde producten moet kunnen werken. Om dit voor elkaar te krijgen beheersen zij de hele keten van bron tot serveren. 

Meer info

Urbani Truffles

Vanaf het begin van de oprichting tot nu besteedt Urbani grote zorg aan elk stadium van de productie en de distributie van de truffels. Dit om de beste kwaliteit te bereiken die tevens de hoogste smaakstandaarden garandeert.

Verse Urbani truffels worden dagelijks ingevlogen naar Nederland welke doorgaans nog dezelfde dag in jouw favoriete gerecht terecht komen.

Meer info

Nice To Meat

Nice To Meat selecteert de beste vleesrassen van de meest verantwoorde boerderijen over heel de wereld. De boeren hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel en zijn gecertificeerd hierin. Het vlees komt rechtstreeks van de boer en kunnen daardoor een breed assortiment aan exclusief rund-, kalf-, lams- en varkensvlees aanbieden. Zij vinden het belangrijk dat u het verhaal achter het stuk vlees op uw bord leert kennen en besteden hier daarom graag aandacht aan.

Ontdek de smaaksensatie van het Black Angus vlees dat op verschillende soorten is groot gebracht; graan gevoerd, mais gevoerd en mais gevoerd. Of ga voor het oer Hollandse MRIJ van Piet; een prachtig smaakvol lokaal product. 

Meer info

Lowlander

”Tijdens mijn werk in een gin distilleerderij in het Verenigd Koninkrijk werd ik verliefd op het gebruik van botanische middelen bij het distilleren en de fascinerende wereld van cocktails. Omdat ik in Nederland met bier ben opgegroeid, was het logisch dat ik me begon af te vragen wat er zou gebeuren als je met deze botanische middelen zou brouwen in plaats van distilleren. Ik werd nieuwsgierig naar wat voor karakter deze kruiden, specerijen en vruchten aan het bier zouden kunnen geven.

Het is onze overtuiging dat een beetje Nederlands vernuft in combinatie met de kracht van de natuur onbegrensde mogelijkheden creëert. In de loop van de afgelopen 6 jaar heeft dit geloof ons in staat gesteld succesvol te zijn in het brouwen met botanicals om de horizon van het bier te verbreden. Tegelijkertijd zijn we ons zeer bewust van het feit dat we de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. En dus dagen we onszelf uit om bieren te brouwen die minder nemen en ook teruggeven aan de natuur – werkend naar een positieve impact op de natuur tegen 2030.

Ik nodig je uit om onze reis te volgen, proost!”

Frederik Kampman
Chief Botanical Officer

Meer info

Brouwerij ’t IJ

Toen de oprichter en muzikant Kasper Peterson regelmatig optrad in België, begon zijn liefde voor Belgisch bier op te bloeien. De verschillende bierstijlen die hij leerde kennen bracht hem op het idee om zelf te beginnen met brouwen. De speciaalbieren in België werden namelijk nog niet in Nederland gebrouwen, hij zag een kans en dit pakte succesvol uit! Sinds 1985 brouwt Brouwerij ‘t IJ al verschillende soorten speciaal bieren.

Meer info

Marie Stella Maris 

Alle producten van Marie-Stella-Maris worden ontwikkeld met veel aandacht en liefde. Met zorgvuldig gekozen contrasterende geurtonen creëren ze verrassende, maar toch gebalanceerde en gelaagde luxe geuren met elk een uniek karakter. Van fris en sprankelend, warm en houtachtig tot bloemig en gourmand.

Alle body producten zijn vrij van (water)vervuilende microplastics, SLS, SLES, parabenen, siliconen en petrochemische ingrediënten. Niet alleen beter voor de huid, maar ook voor het milieu!  Alle producten worden bovendien in Nederland geproduceerd en zijn 100% vegan. De nieuwe iconische glazen verpakkingen zijn refillable glazen flessen die in Europa zijn geproduceerd en zijn 30% lichter in gewicht. Hierdoor wordt materiaal bespaard en vermindert het merk de CO2 uitstoot.

Ook vind Marie-Stella-Maris tot schoon (drink) water hoort te hebben. Elk leven begint met water. Daarom doneert het bedrijf structureel een deel van de omzet aan schoon drinkwaterprojecten. 

 
Meer info

Bidfood

Bidfood is dé online groothandel voor horeca en totaalleverancier in de foodservice markt. Als groothandel voor de horeca verbind Bigfood klanten met het mooiste aanbod. Bigfood werkt op transparante en duurzame wijze. Ze maken de bron van onze producten bekend. Bovendien is er met het Natuurlijk Verantwoord assortiment keuze uit meer dan 3.700 duurzame alternatieven. 

Meer info