The Vessel

In de expositie "The Vessel", onderdeel van het Queering Puppets Festival 2023, toont Matt Jackson objecten die meestal op een podium te zien zijn, maar nu op een intiemere manier gepresenteerd zijn om de toeschouwer uit te nodigen ze van dichterbij te bewonderen in Hotel Arena.
 

28/03/2023 - 01/05/2023

Free

Website >

In de podiumkunsten worden door acteurs poppen en maskers gebruikt als instrumenten om personages tot leven te brengen. Echter, in het oude ceremoniële gebruik van deze figuren waren ze bedoeld om een “ziel” te bewonen.

Matt’s werk beweegt zich tussen deze werelden. Zelfs als zijn beelden roerloos worden tentoongesteld, is het zijn doel dat ze aanvoelen alsof ze leven.

Deze tentoonstelling biedt de kans om dergelijke objecten, die meestal op een podium te zien zijn, op een intiemere manier te presenteren en de toeschouwer uit te nodigen ze van dichterbij te bekijken. 

Matt Jackson

Matt Jackson is een professionele poppen- en maskermaker voor film, theater en beeldende kunst met meer dan 20 jaar ervaring.

Zijn werk draait om het waarderen van het leven om ons heen. De natuur, mensen, dieren, en zelfs onze gestructureerde samenleving en hoe hij deze percepties kan weergeven door middel van zijn sculpturen.

Of het nu een masker, een pop of  een bevroren beeld is, hij heeft de wens dat zijn creaties een eigen leven gaan leiden en iets nieuws aan de wereld toevoegen.

Hij gebruik organische materialen om een belangrijk, maar vaak onderschat ingrediënt toe te voegen aan de interactie tussen het beeld en de toeschouwer. Door voortdurend te experimenteren met materialen als hout, papier, as en was, gelooft hij dat de levenskracht in hun cellen behouden blijft terwijl ze deel uitmaken van zijn werk en hun vibraties worden opgepikt door de toeschouwers.

zijn werken roepen vaak gevoelens op van droefheid en misschien zelfs spijt, maar bij nadere beschouwing is er ook hoop te vinden.