Spacious

Betreed de wereld van Spacious, een tentoonstelling door ons hele hotel, die je perceptie van jezelf en de wereld om ons heen uitdaagt.
 

06/04/2023 - 01/05/2023

Free

Website >

Spacious gaat over groter zijn dan jezelf. Hoe mensen jou ervaren en hoe jij jezelf ervaart. Hoe je gedachten een beeld hebben van het fysieke lichaam en de persoon en hoe je het fysieke lichaam dit daadwerkelijk ervaart.

Vanuit welke positie je jezelf ziet en hoe anderen je kunnen zien, terwijl jij dit zelf niet ervaart. Maar ook hoe we onszelf in onze gedachten boven anderen uitstijgen, maar wat betekent dit eigenlijk voor jezelf?

Hoe we vastzitten in het lichaam dat aftakelt terwijl onze geest veel meer kan verrijken dan de tijd die het fysieke lichaam heeft. De tijdsdruk die het fysieke lichaam met zich meebrengt in een wereld waarin tijd niet bestaat.

Ernest Bessems

Ernest Bessems is een Nederlandse kunstenaar die werkt met sculptuur, tekening, schilderkunst en performance. Zijn achtergrond in de architectuur inspireerde hem om te blijven werken op de schaal van architectuur terwijl de vorm van zijn sculpturen voornamelijk verschoven naar menselijke figuur. In zijn praktijk vertegenwoordigt deze menselijke figuren een anorganische en emotionele interventie in een gebouwde omgeving die wordt gekenmerkt door architectonische perfectie en onverschilligheid.

Zijn werken esthetiseren het dramatische gewicht en de omvang van innerlijke menselijke ervaringen.