SACRÉE FLEUR

"An intimate encounter with a flower" De geboorteceremonie van de collectie foto's van Yasmin-Claire Tan vindt plaats op 16 juli 2023 vanaf 16.00 uur. Het werk zal te zien zijn tot en met 15 augustus 2023.
 

16/07/2023 4:00 pm - 15/08/2023

Free

Website >

An intimate encounter
with a flower

Yasmin-Claire Tan

Expo opening zondag 16 juli

Toen Yasmin-Claire Tan dertien jaar geleden bloemen aan het fotograferen was, raakte ze gefascineerd door een mooie roos die op haar tafel stond. Ze wilde dichter bij het hart van die roos zien te komen. Daar was liefde en geduld voor nodig. Na enige tijd weken de fragiele blaadjes uiteen en gaven hun geheim prijs. Het bestuderen en fotograferen van de roos voelde intiem. Er volgden meer bloemen.

Vaak kwam er een moment dat een bloem haar vrouwelijkheid (en soms mannelijkheid) aan Yasmin’s camera prijsgaf. Dat proces was spannend en magisch, alsof zij er geen controle over had. Zo werd bloem voor bloem de fotoserie Sacrée Fleur geboren.

“I hope my flowers will inspire people to see that all women are like flowers – beautiful and unique.”

Van tulp tot roos, elke bloem in de serie heeft een eigen schoonheid, een unieke vorm en kleur, die doet denken aan het meest intieme deel van de vrouw, wat al even magisch als heilig is. Dwaal door de mooie kapel en de gangen van hotel Arena en laat je betoveren door de magnifieke en verleidelijke bloemen gezien door de ogen van Yasmin.

De geboorteceremonie van Yasmin-Claire Tan’s bloemenfoto’s zal plaatsvinden 16 juli 2023 vanaf 16 uur. Het werk is nog te zien t/m 14 augustus 2023.

SACRÉE FLEUR

An intimate encounter with a flower

De expositie kan worden bekeken
vanaf 16 juli tot 15 augustus,2023

HotelArena
Oosterpark
’s-Gravesandestraat 55
1092AA Amsterdam

Yasmin-Claire Tan 

Yasmin-Claire Tan heeft gedurende dertien jaar aan dit project gewerkt en het mag nu eindelijk geboren gaan worden. Na verschillende groepsexposities en kunstexposities, is dit haar eerste grote solo expositie.

Yasmin woont in de buurt, in Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 2007 als zelfstandig fotograaf.

Ze begon toen met portretten en food. Nu maakt ze vooral portretten en reportages van bijzondere vrouwen. Ze werkt graag met daglicht en neemt de tijd voor haar onderwerp. 

www.yasmijntan.com 
IG @yasmijntan