– RADIANT REBEL –

Stap in een bruisende wereld waar creativiteit geen grenzen kent. Dit exclusieve evenement, geboren uit liefde voor fashion en een passie voor het stimuleren van creativiteit, zet de onbekende talenten van jonge modeontwerpers in de schijnwerpers.
 

14/01/2024 3:00 pm - 28/02/2024

Zondag 14 januari 2024

Opening Fashion Expositie

We erkennen het gebrek aan platforms voor rijzende sterren en daarom is het onze missie om verbeelding en innovatie te vieren en een podium te bieden aan opkomend talent.
 
Deze showcase gaat verder dan traditionele modeshows en laat zien hoe jonge ontwerpers de wereld zien. Het is een snelle maar impactvolle tentoonstelling van opkomend talent.

Het is niet zomaar een modeshow; het is een viering van de onbevreesde, schaamteloze geest van de volgende generatie. In een wereld waarin de toekomst van de mode wordt gevormd door de frisse kijk van de jeugd, staat dit evenement als een baken dat het pad verlicht voor de volgende generatie trendsetters. Bereid je voor om geboeid, geïnspireerd en ondergedompeld te worden in de wereld van de mode-iconen van morgen – alles in één onvergetelijke nacht.

 

Get your ticket now,
you rebel.

Gebruik je uitnodigingscode
Ticket

Exclusieve Expo Opening

Zondag14 januari
14:30 Walk-in
15.00 Start Show
Dansen op de tunes & vibes van DJ Cheryl tot 19:00 uur

Hotel Arena
Oosterpark
’s-Gravesandestraat 55
1092 AA Amsterdam

Dayenne Bekker

Art Director & Initiatiefnemer
 
Dayenne Bekker, een doorgewinterde styliste met meer dan tien jaar ervaring in de mode-industrie, heeft een passie voor de kunst van kleding. Naast stof en stiksels ziet Dayenne mode als een krachtige vorm van zelfexpressie, een stille taal die boekdelen spreekt. Hoewel haar reis afweek van haar droom om modeontwerpster te worden, verdiepte haar liefde voor het vak zich. Deze omweg leidde haar naar styling, het openen van deuren en het realiseren van onverwachte dromen in de modewereld.
 
Geïnspireerd door deze passie bedacht ze een evenement om jonge ontwerpers een belangrijk platform te bieden om hun talent te laten zien. Met alle respect voor bestaande platforms, gelooft Dayenne dat er niet genoeg exposure kan zijn voor deze rebellen. Met meer dan 10 jaar toewijding aan het vormgeven van en getuige zijn van de evolutie van mode, blijft Dayenne creativiteit en innovatie brengen in haar stilistische inspanningen.

Cheryl, een dj uit Amsterdam, haalt inspiratie uit 90’s house- en soulmuziek en voorziet haar sets van meeslepende baselines, percussie en zang. Haar stijl combineert een minimaal geluid met oldskool en hedendaagse beats en creëert zo een magnetische sfeer. 

RADIANT REBELS Designers

Annalie van Doorn: A Mission for Sustainable Fashion

Maak kennis met Annalie van Doorn, een ontwerper, kunstenaar en reisfanaat. Annalie’s reis in duurzame mode is een missie om de wereld te herinneren aan de waarde ervan. Haar circulaire collectie voor de documentaire FULL CIRCLE en haar show op de HC Paris Fashion Week benadrukken haar toewijding aan upcycling. Annalie doorbreekt hiërarchieën in de mode en creëert een collectie waarin alles evenveel waard is. Haar werk, een mix van 2D en 3D elementen, is een manifestatie van vakmanschap en duurzaamheid, en drukt een verhaal uit door middel van meerdere creatieve outputs.
Insta Annalie

Floyd Rorije: Punk/Rock A-Gender Fusion

Floyd Rorije, afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Lichting 2023, brengt YOU AND I S*X: een A-Gender collectie met Punk/Rock invloeden en duurzaamheid. Deze innovatieve 11-delige collectie laat tweedehands kledingstukken herleven en creëert zo een tijdloze fusie. Floyd overstijgt de grenzen tussen mannen en vrouwen en combineert leer en upcycling, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Een reis langs vintage schatten leidt tot unieke uitkomsten, die de onverschrokken stijl weerspiegelen van rocksterren die de normen aan hun laars lapten.

Insta Floyd

Klaar Straatman: Fashioning Artistic Narratives

Klaar, een multidisciplinaire ontwerper en 2023 afgestudeerd aan ArtEZ Fashion Design, ziet mode als meer dan een product en gebruikt het als een canvas voor communicatie en kunst. Haar werk gaat in op verschillende staten van zijn, zowel fysiek als mentaal, en weeft meeslepende verhalen door middel van personages en storytelling. Klaar richt zich op de dialoog tussen haar creaties, de omgeving en de drager en breidt haar expertise nu uit naar 3D-ontwerp en scenografie.

Insta Klaar

André Konings: Exploring Liminal Spaces

Maak kennis met André Konings, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en gekozen voor Lichting 2023. In zijn collectie, LIMINAL, duikt André in het rijk van de begrensde ruimtes, waarbij hij parallellen trekt met zijn mix van Nederlands en Filippijns erfgoed. Zijn raadselachtige looks, die zich bewegen tussen geslachten en identiteiten, dagen conventionele definities uit en vinden troost in het onduidelijke. Met fascinerende overdrijvingen, geïnspireerd door online afbeeldingen, tart elk ensemble het begrip en biedt het een toegangspoort tot een wereld die helderheid vermengt met het mysterie van het bestaan.

Ulkuhan Akgul: Transgressive dreamer.

Ulkuhan Akgul, een multidisciplinaire ontwerper uit Amsterdam. Cum laude afgestudeerd met een cijfer van 10 aan het Amsterdam Fashion Institute. Gekozen voor Lichting 2023, en presenteert ONLINE IDENTITY DISORDER. Ondanks zijn fascinatie voor technologie pleit hij voor het behouden van menselijke controle over elementen als AI, algoritmen en sociale media. Ulkuhan reflecteert op het verlies van persoonlijke privacy en zet zich in voor een duurzame modecollectie met 100% upcycled materiaal.
 
Insta Ulkuhan

Ruben Jurriën: Breaking Fashion Boundaries with Fun and Inclusivity

Ruben Jurriën, een modeontwerper met een passie voor inclusiviteit, studeerde Cum Laude af in 2022. Zijn ontwerpen doorbreken de vloek van gedefinieerde grenzen en introduceren plezier in de functionele samenleving van de mode. Flamboyant en toch functioneel, zijn kledingstukken zijn one size fits all of aanpasbaar, waardoor mode toegankelijk wordt voor iedereen. De collectie “Pak van mijn Hart!” heeft als doel de mode-industrie meer inclusief en vrolijk te maken, waarbij lichaamsbeeld niet langer een probleem is.

Insta Ruben

Jelena Bondt: Capturing Lifetimes Through Fabric and Film

De in Rotterdam geboren mode- en kostuumontwerpster Jelena Bondt, Cum Laude afgestudeerd aan ArtEZ in 2023, is een verhalenverteller door middel van stof en film. Haar werk wordt gevoed door emoties en angst en verkent de fijne kneepjes van het leven – dood, verlies, eenzaamheid en de reis van het opgroeien. Haar afstudeercollectie, “Wie nimmer het nest verlaat zal nooit weten of hij kan vliegen,” is een tijdloze ode aan een mensenleven, geïnspireerd door de verschillende stadia van kindertijd tot vaderschap en een oprecht eerbetoon aan haar vader.
 
Insta Jelena

Batuhan Demir: Crafting Strength and Hope

Batuhan Demir, geboren in 1998 in Almelo, is een creatieve verhalenverteller. Zijn reis van een studie herenmode naar een Bachelor in Fashion Design aan de ArtEZ University resulteerde in ‘Saints In Sin City’, een collectie die ervaringen en emoties weerspiegelt. Batuhan’s ontwerpen vertegenwoordigen diegenen die vaak verkeerd begrepen worden door de maatschappij, door schoonheid, liefde, kracht en hoop vast te leggen. Voor hem is mode een krachtig middel om verhalen over veerkracht over te brengen en een stem te geven aan het onzichtbare.

Joëlle Leenders: A Creative Journey in Fashion and Education

Joëlle Leenders begon haar creatieve reis in de modewereld sinds 2016, met als hoogtepunt haar afstuderen aan ArtEZ Hogeschool Voor De Kunsten in 2021. Joëlle’s aanpak combineert praktische scholing en creatief denken, het vertalen van herinneringen en verhalen in draagbare items. Met haar managementervaring brengt ze helderheid in de complexiteit van het creatieve proces. Joëlle is niet alleen een ontwerper maar ook een inspirerende figuur in de dynamische werelden van mode, kunst en onderwijs.

Insta Joëlle

Olivia Lottersberger: Unraveling Roots and Morals in Fashion

Olivia Lottersberger, afkomstig uit Wenen, Oostenrijk, verhuisde naar Nederland om modeontwerp te studeren aan ArtEZ University of the Arts. Haar afstudeercollectie, WEIBERCATCH, ontrafelt haar roots en moraal in acht Women’s Wear-looks. Door details van folkloristische Oostenrijkse kleding te combineren met afwijkende silhouetten en materialen, weerspiegelt Olivia’s werk een bredere kijk op cultuur en tradities.

Insta Olivia

Get your ticket

Use your invite code
Ticket

Exclusieve Expo Opening

Zondag 14 januari
14:30 Walk-in
15.00 Start Show
Dancing on tunes of DJ Cheryl tot 19:00.

Hotel Arena
Oosterpark
’s-Gravesandestraat 55
1092 AA Amsterdam