Jasper Faber

Na gedurende 20 jaar over de hele wereld te hebben gefotografeerd, is hij trots om een collectie van zijn foto's te presenteren. Elk met een uniek verhaal, dat een diepgaande invloed heeft gehad op zijn benadering van fotografie en zijn leven heeft verrijkt.
 

09/06/2023 5:30 pm - 08/07/2023 8:00 pm

“Synchroamance”

Expo opening Vrijdag 9 Juni

Jasper Faber vraagt zich altijd af of het mogelijk is om het detail vast te leggen dat het gevoel in zijn waarneming triggert. Deze eigenschap heeft hem altijd geleid naar alle foto’s die hij heeft genomen. Zijn foto’s hebben een mix van rauwheid, elegantie en respect.

Hij houdt van onvoorziene mogelijkheden omdat ze hem in staat stellen om beelden vast te leggen die hij nooit van tevoren had kunnen bedenken en met de grootst mogelijke kans om te falen. Zodat er fotos kunnen ontstaan die het moment in volle omvang vastleggen.

Op deze manier kan hij eindeloos creëren en uitdrukking wat voor zijn lens komt en weet hij  met natuurlijk licht en met maar een paar fotos per shoot vast te leggen wat hij ziet en voelt.

Jasper Faber

Over Jasper Faber: “Als portret- en reisfotograaf legt Jasper Faber mensen, landschappen, campagnes en objecten over de hele wereld vast. Na uitgebreide ervaring te hebben opgedaan achter de camera in film en televisie, besloot Jasper zijn carrière te wijden aan zijn eerste liefde: fotografie.

Als onafhankelijk fotograaf werkt Faber intuïtief en doortastend. Hij houdt ervan om zijn onderwerpen en objecten vast te leggen in een moment van authenticiteit en kwetsbaarheid, wat altijd resulteert in krachtige, buitengewone en intieme beelden.”

jasperfaber.com