Het Grachtenfestival 2024

Het Grachtenfestival geeft een podium aan de nieuwste generatie musici Zowel klassiek als jazz, 10 dagen lang op de mooiste plekken van heel Amsterdam
 

27/08/2024 9:00 pm - 10:00 pm

€24.50

Tickets

Website >

Over het Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is het grootste muziekfestival van Nederland dat zich
volledig richt op de presentatie enontwikkelingvan jong talent tot 35 jaar in
klassieke muziek en jazz. Tien dagen lang concerten op de mooiste plekken door heel Amsterdam.

Grachtenfestival 2024

Dates: 23 augustus – 1 september
Genres: klassiek & jazz
Duration: 10 dagen

Grachtenfestival bij Hotel Arena

Jazz Gems: Yannick Hiwat

27-08-2024 I 21:00 – 22:00

Yannick Hiwat is in alle opzichten een unieke musicus. Niet alleen omdat hij zijn viool inzet in stijlen waar dat niet altijd vanzelfsprekend is, maar ook omdat hij zijn beheersing van klassieke muziek moeiteloos weer te koppelen aan een diepgeworteld gevoel voor hiphop, soul en jazz.

Een ander uniek feitje over Yannick is dat hij speelt op een 7-snarige mezzo-viool, het enige exemplaar ter wereld. Gewapend met zijn zijn viool speelt hij dwars door alle genres heen. Als klassiek violist speelde hij onder meer met het KZN Philharmonic Orchestra en het Chineke! Orchestra, met zijn kwartet is hij te horen op het album ‘We Like it Here’ van de wereldbekende jazzfusion band Snarky Puppy en hij schreef, speelde en produceerde de strijkers voor albums van Hip Hop legende Pete Rock.

In 2013 werd Yannick benoemd tot ‘Duvel Vibes Soul & Jazz talent’, daarnaast was hij artist in residence bij De Doelen en Het Concertgebouw en schreef hij in 2023 de North Sea Jazz compositie-opdracht.

Het Grachtenfestival en de Keep an Eye Foundation slaan de handen ineen voor een spectaculaire serie concerten genaamd: ‘Jazz Gems’. In deze serie worden er vier “Gems” geselecteerd, deze toptalenten van de hoogste plank krijgen volledige vrijheid om hun eigen programma samen te stellen. Verwacht nieuwe composities, uitdagende samenwerkingen en spectaculaire locaties. Dit zijn de Jazz Gems!

Hotel Arena aan het Oosterpark biedt podium voor groot talent, dat wil je niet missen!