GLUE

GLUE is een driedaagse designroute van en voor Amsterdamse ontwerpers, het grote publiek, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere vakgenoten.
 

15/09/2022 - 17/09/2022

Tijdens de derde editie van de GLUE Amsterdam connected by design ontvangt Hotel Arena de volgende ontwerpers en merken; Margaret van Bekkum, Janita Sassen, Ella Koopman, Lambert Kamps, Vouw, COR, Vitra en Satelliet Originals.

Over Margaret van Bekkum

Het ontwerp is geïnspireerd op de diversiteit van onze omgeving. Cultuur, architectuur en natuur. Deze inspiratie geeft mij een passie voor creëren. Als viltontwerper zoek ik voortdurend de grenzen op en ben ik op zoek naar vernieuwing in ontwerp en materiaal. Wol is hernieuwbaar materiaal; een geschenk van de natuur dat ons inspireert om producten te creëren die licht vormgeven, geluid moduleren en uitnodigen tot aanraken. We doen meer dan alleen producten maken, we voegen een ervaring toe aan een ruimte. Wij ontwerpen voor de zintuigen. Verfijnde viltkunst en duurzaam design voor high-end interieurs, geschikt voor architectuur, interieur/hospitality branche.

Over Ella Koopman

Sinds de jaren negentig werkt Ella Koopman als kunstenaar met textiel, de flexibiliteit en tactiliteit is wat haar inspireert. Ze begon met stoffen voor Parijse en Nederlandse couturiers als Claude Montana, J.J. de Castelbajac en Mart Visser. Vervolgens werd haar werk toegepast in de architectuur (waaronder het Maagdenhuis, de Van Assendelft kapel in Den Haag en de schepen van de Holland Amerika Lijn). Gaandeweg ging zij over op sculpturen die begrensd en bepaald worden door een metalen constructie, versterkte, halfverharde textiele vormen die door hun vorm een betekenis krijgen. Boven in het Arena hotel toont zij een Engel in basale kleuren en stofbehandeling, in contrast met beneden, want daar is de wereldpracht en koketterie te vinden in gouden glinsterende stoffen.

Over Janita Sassen

Janita Sassen (1965) fotografeert voor diverse tijdschriften, communicatiebureaus, uitgeverijen en theaters. In 2021 won ze de eerste prijs in de categorie kunst, cultuur en entertainment van de Zilveren Camera 2020.

Ze fotografeert voornamelijk in opdracht/zij doet voornamelijk commerciële fotografie. Naast de opdrachten maakt ze ook eigen fotoseries. Begin 2019 startte ze een serie waarbij ze 40 mensen fotografeerde die allemaal een hartstilstand hadden overleefd met mensen van jong tot oud. De serie werd een boek ‘Even dood’ en verscheen begin oktober 2020. De inleiding van het boek werd geschreven door Fokke Obbema, de Volkskrant-journalist die zelf een hartstilstand overleefde. De serie werd gepubliceerd in de LINDA van september 2020. Zeven werken uit de serie zijn tentoongesteld en aangekocht door Museum de Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Momenteel werkt ze aan een serie zwart-wit portretten van mensen met sproeten. Het doel is om honderd mensen te fotograferen, jong en oud. Al die vlekjes op het gezicht worden niet altijd als esthetisch ervaren, maar Janita wil laten zien dat ze wel degelijk mooi zijn. Uiteindelijk moet dit ook een fotoboek worden.

Over COR

Uitzonderlijke meubelen voor bijzondere ruimtes. Overal waar mensen willen samenwerken, ontspannen, overleggen, zich presenteren of te gast zijn, horen COR-meubels thuis. Samen met projectinrichters en architecten ontwerpen wij projecten die net zo onderscheidend zijn als de merken die zij vertegenwoordigen

Over Satelliet Originals

De Satelliet Originals collectie is ontstaan uit de behoefte om een unieke en veelzijdige productlijn te creëren met een eigen herkenbare signatuur. Met Satelliet Originals krijgen creatieven de middelen in handen om de meest inspirerende horecalocaties te creëren: plekken waar mensen elkaar graag ontmoeten. Daarom voegen wij aan al onze Originals een ‘vleugje gastvrijheid’ toe.

Wat maakt onze collectie echt origineel? De ontwerpers achter de unieke ontwerpen. Satelliet Originals is niet alleen een label met een veelzijdige collectie, er zit ook een zeer veelzijdig team van vooruitstrevende ontwerpers achter. Allemaal geloven ze dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. Deze samenwerkingen zijn uniek en geven een extra dimensie aan het merk en de producten. Het oog, de hand en het hart van de ontwerper, dat is waar Satelliet Originals het verschil maakt.

Elk meubel heeft een eigen karakter, een eigen gezicht en ondersteunt zo de identiteit van een concept of interieur. Wat het compleet maakt zijn de oneindige mogelijkheden. Elk product belichaamt gastvrijheid, kwaliteit, kracht, diversiteit, individualiteit, inspiratie, relevantie en functionaliteit. Dat is de belofte van Satelliet Originals.

Over VOUW

VOUW is een Amsterdamse ontwerpstudio die werkt op het kruispunt van kunst, technologie en sociale cohesie. Opgericht door Justus Bruns en Mingus Vogel in 2017 vanuit de overtuiging dat technologie niet alleen een middel is voor efficiëntie en productiviteit, is VOUW een pionier in slowtech: design dat mensen vertraagt om ze samen te brengen in de echte wereld.

Op GLUE presenteert VOUW Studio de Bloomlight. Bloomlight is een straatlantaarn die reageert op de voorbijgangers als een organisch wezen. Wanneer je de Bloomlight nadert, voelt hij je aanwezigheid en buigt zich naar je toe, terwijl de bovenste lantaarn zich opent en een bloei van zacht licht verspreidt. Geïnspireerd door de natuur, stelt Bloomlight opnieuw voor wat straatverlichting zou kunnen zijn: nieuwsgierig, kalmerend en overweldigend.

Over VITRA

Bij Vitra geloven we dat de omgeving onze gedachten en gevoelens bepaalt, of we nu thuis, op het werk of onderweg zijn. Wij werken er elke dag aan om onze omgeving te verbeteren door de kracht van design. Als familiebedrijf in de derde generatie volgt Vitra een ecologische, culturele en commerciële missie.

De Vitra Campus en het Vitra Design Museum met tentoonstellingen, designarchieven en een omvangrijke meubelcollectie inspireren zowel bezoekers als medewerkers. Ze bevorderen het inzicht in de rol van design en architectuur bij het bepalen van de toekomst.

Het milieubewustzijn komt in elk aspect van het werk van Vitra tot uiting. Het komt tot uiting in de manier waarop Vitra zijn producten ontwikkelt en produceert, in de inkoop van grondstoffen en de organisatie van de toeleveringsketen. Elk nieuw inzicht wordt gezien als een kans voor verdere ontwikkeling.

Vitra Presente; Le Salon Prouvé in de prachtige Salon van Hotel Arena…

Tijdens GLUE Amsterdam van 15-17 september wordt de Salon van het hotel volledig omgetoverd tot een inspirerende Jean Prouvé omgeving compleet met nieuwe producten en nieuwe kleuren! De nieuwe kleuren en producten worden voor het eerst getoond in Le Salon Prouvé in de Salon van Hotel Arena! Het Vitra Team zal aanwezig zijn om alle vragen van bezoekers over de wereld van Jean Prouvé te beantwoorden.

Over Lambert Kamps

Lambert Kamps is een Nederlandse ontwerper en kunstenaar. Lambert Kamps werkt individueel, soms aangevuld met stagiaires of samenwerkingen met andere ontwerpers, architecten en kunstenaars. Naast projecten in opdracht van opdrachtgevers ontwikkelt hij zijn eigen projecten in kunst, architectuur en design. Deze projecten worden veelvuldig tentoongesteld in galeries, kunstbeurzen en in site-specific installaties of festivals.