BLEND

CITY IN STILLNESS, NATURE IN MOTION Deze expositie toont het werk van kunstenaar Hazel Ling, met een nieuwe collectie die de samensmelting van stedelijke sereniteit en natuurlijke energie verkent. De werken zijn nog niet eerder vertoond en bieden een unieke kijk op beide aspecten.
 

19/04/2024 5:30 pm - 8:00 am

Free

Hazel Ling

Fine Art photographer

Expositie opening: Vrijdag 19 april 17.30

Expositie te zien vanaf 19 april tot eind mei

“Photography allows me to create compositions where the internal and external worlds collide

and where reality meets the imaginary”

BLEND: Stad in Stilte, Natuur in Beweging, een prachtige tentoonstelling van de getalenteerde kunstenaar Hazel, geboren en getogen in de bruisende stad Amsterdam.
Hazel’s levensreis is een verhaal van twee contrasterende werelden – de bruisende energie van stedelijke landschappen en de serene schoonheid van de natuur.
Deze tweezijdigheid heeft niet alleen haar perspectief gevormd maar ook haar artistieke expressie, prachtig samengevat in haar fine art fotografie die in deze collectie te zien is.

Expo Opening

Friday April 19th 17.30 Walk-in & welcome drink 18.15 Opening Expo

Hotel Arena Oosterpark ’s-Gravesandestraat 55 1092 AA Amsterdam

Let us know you will be there. Subscribe here.

Hazel Ling

Hazel is geboren in Amsterdam, kort nadat haar ouders vanuit China daarheen waren gemigreerd. Hoewel ze in Nederland opgroeide, had de Chinese cultuur een enorme invloed op haar. Haar culturele dualiteit heeft gevormd wie ze nu is, hoe ze dingen ziet en de manier waarop ze zich uitdrukt in fotografie.
Onbewust hebben de sereniteit, harmonie en verbeelding van Chinese kunst, gecombineerd met haar bewustzijn van westerse kunst een indruk achtergelaten in haar fotografische stijl. Al op jonge leeftijd begon ze te spelen met compactcamera’s en ging ze graag door de zwart-wit studioportretten van haar moeder uit de jaren zestig.
Ondanks een carrière in de financiële wereld, leidde haar passie voor fotografie haar naar de Fotoacademie Amsterdam. Haar talent werd snel herkend toen ze de opdracht kreeg om een monumentaal kunstwerk te maken voor het Antoni van Leeuwenhoek. Sindsdien heeft ze internationaal geëxposeerd, onder andere op prestigieuze locaties als Arta Gallery in Toronto en in musea als het Hilversum Museum en Museum de Fundatie. Haar werk blijft het publiek in binnen- en buitenland boeien en leverde haar nominaties en onderscheidingen op, waaronder de Rabo Ontdekt Talent Prijs.