VRIJheids-MI-BO

Vrijheid is een waardevol goed en een privilege wat niet vanzelfsprekend is in de wereld. Op bevrijdingsdag staan we stil bij onze vrijheid en dat is iets wat we graag met jou willen vieren.
 

05/05/2023 12:00 am - 12:00 pm

Gratis entree

Vier de vrijheid met ons

Hotel Arena is de perfecte plek om Bevrijdingsdag te vieren! Op 5 mei organiseren wij een scala aan festiviteiten om onze vrijheid te vieren en iedereen van jong tot oud is welkom. 

Vanaf 16:00 uur zorgen DJ Je Moeder & Bart Sevenhuijsen voor een gezellige muzikale sfeer & tunes, serveren de studenten van de Hotelschool The Hague met hun eigen foodtruck heerlijke Vrijheidssoep, worden we verrast door de vrolijke muziek van de Amsterdam Klezmer Band en organiseert OOSTCAST  geschiedenis tours door het Oosterpark.

Daarnaast zal kunstenares Didi Lehnhausen live een nieuw kunstwerk maken, en openen we de expo PR:OUD in de art gallery van Hotel Arena.

Dus kom voor een fijn en artistiek programma, 
met natuurlijk heerlijke drankjes,
zomerse cocktails en smaakvolle hapjes,
op ons zonnige terras van PARK cafe / restaurant.

Geniet van de vrijheid,
en kom gezellig langs in het Oosterpark!

21 Seizoenen in de Stad – Didi Lehnhausen

Op het terras staat op 5 mei de studio van kunstenares Didi Lehnhausen. Ze geeft die dag het startsein van een bijzonder kunstwerk en schilderij – 21 Seizoenen in de Stad.

Gedurende de komende vijf jaar zal Didi het doek laag voor laag laten groeien, net zo lang als de oorlog duurde. Elk seizoen wordt er een nieuwe laag toegevoegd, gebaseerd op een verhaal uit de oorlog dat parallel loopt met de tijd van het jaar op dat moment.

“21 Seizoenen in de Stad is zowel ik een schilderij als een performance. We kijken vaak naar de oorlog als één gebeurtenis, maar met dit werk wil ik het juist als een aaneenschakeling van gebeurtenissen benaderen waarin vrijheden aan allerlei fronten werden ontnomen.”

Van gruwelijkheden tot heldendaden en het alledaagse leven dat doorging. Elke drie maanden is er weer een nieuw beeld te bewonderen op het schilderdoek, dat uiteindelijk over vijf jaar voltooid zal zijn.

Zie Didi live te werk gaan 5 mei!

EXPO opening PR:OUD

We worden ouder dan ooit. We worden beter oud dan ooit. En toch voelen zich velen minder over een jaartje meer. Waarom eigenlijk?

Oud worden kent zeker zijn uitdagingen, net zoals elke andere levensfase. Maar waarom houden we vast aan de achterhaalde en vooral negatieve stereotypen van ouderen?

Met PR:OUD laten de makers en geheel ander beeld zien van OUD. Zij belichten juist de kracht, schoonheid en (eigen)wijsheid van een mens op leeftijd. Omdat het helpt om inspirerende (voor)beelden te hebben én omdat veroudering geen op te lossen probleem of te genezen ziekte is, maar een natuurlijk, krachtig en levenslang proces dat ons allen verenigd.

Deze mooie expo word vrijdag 5 mei om 18.00 geopend in onze Art Gallery. 

Meer info

Geschiedenis Tour

Ga je mee met een geschiedenis tour over de tweede wereld oorlog door het Oosterpark? Wat gebeurde er in het park en omgeving tijdens de tweede wereldoorlog? Kom erachter tijdens deze leerzame wandeling in samenwerking met OOSTCAST.

1e tour: 16:30 uur – VOL
2e tour: 17:30 uur – VOL

Voor de gelukkigen is er op de dag zelf misschien nog een plekje vrij!

Verzamelplaats: Hotel Arena, s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam 

Met een beperkt aantal beschikbare plaatsen, willen we je vriendelijk vragen om je in te schrijven via het onderstaande formulier.