Astrid Roemer

Een terugblik op de bijzondere boekpresentatie van "DealersDochter" en de verjaardag viering van Astrid Roemer in Hotel Arena.
 

20/04/2023 7:00 pm - 11:00 pm

Gratis

Website >

 

Boekpresentatie & verjaardag

Astrid Roemer

DealersDochter


Donderdag 20 april 2023

Hotel Arena 
’s-Gravesandestraat 55
1092 AA Amsterdam

Op donderdag 20 april vond in Hotel Arena in samenwerking met het Plein Theater een bijzonder event plaats: de boekpresentatie van Astrid Roemer’s werk ‘DealersDochter’ en tevens haar verjaardagsviering. Het was een liefdevolle avond waarbij Astrid Roemer samen met haar genodigden het boek presenteerde en het gesprek aanging met interviewer Persis Bekkering.

Tijdens de boekpresentatie werden verschillende stukken uit het boek voorgelezen, waardoor het publiek alvast een idee kreeg van de inhoud. Vervolgens werd Astrid geïnterviewd door Persis Bekkering, waarbij er ruimte was voor vragen uit het publiek. De gesprekken waren open en hartelijk, wat zorgde voor een intieme en persoonlijke sfeer.

Na de presentatie was het tijd voor de verjaardagsborrel van Astrid. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes werd er nog volop nagepraat. 

We kijken terug op een spraakmakende en inspirerende avond. 

Bekijk de foto’s
van het event

Astrid Roemer

Meer over
Astrid H. Roemer

Astrid H. Roemer (Paramaribo, 1947) brak in Nederland door met Over de gekte van een vrouw, een experimentele roman over de complexiteit van het vrouw-zijn. In de jaren negentig schreef zij drie dekolonisatieromans. Zij wordt zowel in Suriname als in Nederland geprezen om haar scherpzinnige interventies in het publieke debat en haar eigenzinnigheid in het inmiddels uitgebreide oeuvre van poëzie, proza en dramateksten. In 2016

werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend, in 2021 ontving ze de Prijs der Nederlandse Letteren.

Persis Bekkering

Tijdens het event was Persis Bekkering degene die Astrid Roemer interviewde. Als succesvol auteur van onder andere de prijswinnende romans ‘Een heldenleven’ en ‘Exces’, was zij de aangewezen persoon om de perfecte vragen te stellen om het verhaal achter het boek te onthullen.

Persis Bekkering is een veelzijdig schrijver van essays, columns, literaire- en kunstkritieken. Daarnaast doceert ze creatief schrijven op ArtEZ in Arnhem. 

Fotografie: Stine Sampers