Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Zomer-Exterieur

 

Als hotel bieden wij gasten over de hele wereld een heerlijk gastvrije en culturele ervaring. Net als wij, genieten onze gasten van reizen, nieuwe mooie plekken ervaren en de wereld ontdekken. Een wereld die we bewonderen en willen koesteren.

En als onderdeel van het Oosterpark hebben we bij Hotel Arena een focus om goed om te gaan met onze omgeving. Wij doen er alles aan om de natuur en het milieu te beschermen. Zowel in ons hotel, restaurant als tijdens onze events.

 

 

Ons monumentale pand
Renovatie & isolatie

Ons monumentale pand uit 1888 is iconisch en prachtig, maar vanuit een duurzaamheidsoogpunt niet gebouwd zoals we dat nu zouden doen.

In 2017 hebben we ons pand grondig gerenoveerd en uitgebreid. Zo is ons restaurant en zijn onze studios volledig volgens de nieuwste standaarden gebouwd, en hebben we onze betoverende kapel beter geïsoleerd.

Elk jaar investeren we in grotere verbeteringen om ons monumentale pand energiezuiniger te krijgen. Zo blijven we onszelf upgraden.

Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Kapel-Exterieur

 

 

 

Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Fiets-Fietsen

 

Mobiliteit

Onze gasten reizen vanuit alle hoeken van de wereld om Amsterdam te ontdekken. Om de uitstoot van hun reis te compenseren bieden we hen de optie hun CO2 uitstoot om te zetten in het planten van bomen.

Via onze partner Trees For All. kunnen onze gasten hun verblijf groen en duurzaam maken.

We moedigen onze gasten aan om in Amsterdam de fiets of het OV te gebruiken. Om dit makkelijker te maken, bieden we vanuit ons hotel fietsen aan. Zo kunnen gasten Amsterdam ontdekken als een local.

Onze partner Sustainable Taxi Holland, brengt onze gasten van en naar Schiphol met een duurzaam 100% elektrisch wagenpark.

 

 

Onze energie

De meeste energie vind je in ons team natuurlijk! Een levendig hotel als het onze heeft veel energie nodig, en ook daar proberen we ons steentje bij te dragen. Onze elektriciteit is groen, duurzaam en Nederlands en wordt ingekocht bij Engie.

Daarnaast hebben we slimme oplossingen om het energieverbruik te beperken. Zo hebben we energy savers op de kamers en kantoren en hebben we het personeel instructies gegeven om in de kamers, keuken en op het terras apparaten laag of uit te zetten indien gebruik niet nodig is.

Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Risotto-Restaurant-Food

 

Eten en drinken

Naast dat ons eten met liefde en aandacht wordt bereid, smaakt het nog lekkerder omdat we voornamelijk lokale, biologische ingrediënten gebruiken. We zijn trots op onze lokale leveranciers, die allemaal op hun eigen wijze aan duurzaamheid bijdragen. 

Onze inkoop- en bereidingswijze is erop ingesteld om verspilling zoveel mogelijk te beperken.

Onze inkoop

 

Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Restaurant-Avocado-Rose-Wijn

 

Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Vrijheidsdag

Maatschappelijk betrokken

Al dertig jaar vormt Hotel Arena een culturele ontmoetingsplek waar we onze gasten verbinden met kunst, cultuur en design. We zijn een open plek waar we jong talent en gevestigde kunstenaars een plaats bieden hun werk tentoon te stellen aan het grote publiek. We ondersteunen culturele instellingen en initiatieven met speciale tarieven, dan wel gratis gebruik van onze ruimtes.

Daarnaast zijn wij een actief onderdeel van het buurtnetwerk ‘De Plantage’, Deze organisatie heeft een sterk MVO beleid, en zet zich in om de ondernemers en buurtbewoners van Amsterdam-Oost te informeren en inspireren van alles wat er in Oost gebeurt. Vanuit deze organisatie zijn er vele groene initiatieven om de Plantage een levendige buurt houden, het milieu te sparen en duurzamer te leven en te werken.

Ook werken we vanuit een sturende functie samen met de BIZ Oosterpark. Deze Bedrijven Investeringszone zet zich in voor onderlinge verbinding (netwerken) en onderneemt activiteiten voor het Oosterpark, zoals het aanbrengen van kerstverlichting bij de ingangen, het organiseren van scholierenopdrachten rondom afval en veiligheid en de aanschaf van een AED en ondersteuning van buurtfeest Tropisch Oost.