Duurzaamheid

Als hotel bieden wij gasten over de hele wereld een heerlijk gastvrije en culturele ervaring. Net als wij, genieten onze gasten van reizen, nieuwe mooie plekken ervaren en de wereld ontdekken. Een wereld die we bewonderen en willen koesteren.

En als onderdeel van het Oosterpark hebben we bij Hotel Arena een focus om goed om te gaan met onze omgeving. Wij doen er alles aan om de natuur en het milieu te beschermen. Zowel in ons hotel, restaurant als tijdens onze events.

Hotel-Arena-Amsterdam-Oosterpark-Kapel-Exterieur

Ons monumentale pand
Renovatie & isolatie

Hoewel ons monumentale pand uit 1888 iconisch en prachtig is, is het vanuit duurzaamheidsoogpunt niet gebouwd volgens moderne standaarden.

In 2017 hebben we daarom ons pand grondig gerenoveerd en uitgebreid, waarbij we ons restaurant en onze studio’s volledig hebben herbouwd volgens de nieuwste duurzaamheidsstandaarden. Bovendien hebben we onze betoverende kapel beter geïsoleerd.

Elk jaar blijven we investeren in grotere verbeteringen om ons monumentale pand energiezuiniger te maken en onszelf te blijven verbeteren. 

Maatschappelijk betrokken

Al dertig jaar vormt Hotel Arena een culturele ontmoetingsplek waar we onze gasten verbinden met kunst, cultuur en design. We zijn een open plek waar we jong talent en gevestigde kunstenaars een plaats bieden hun werk tentoon te stellen aan het grote publiek. We ondersteunen culturele instellingen en initiatieven met speciale tarieven, dan wel gratis gebruik van onze ruimtes.

 

 

Daarnaast zijn wij een actief onderdeel van het buurtnetwerk ‘De Plantage’,
Deze organisatie heeft een sterk MVO beleid, en zet zich in om de ondernemers en buurtbewoners van Amsterdam-Oost te informeren en inspireren van alles wat er in Oost gebeurt. Binnen deze organisatie worden talloze groene initiatieven ontplooid om de Plantage buurt levendig te houden, het milieu te ontzien en duurzamer te leven en te werken.

Ook werken we vanuit een sturende functie samen met de BIZ Oosterpark.
Deze Bedrijven Investeringszone zet zich in voor onderlinge verbinding (netwerken) en onderneemt activiteiten voor het Oosterpark, zoals het aanbrengen van kerstverlichting bij de ingangen, het organiseren van scholierenopdrachten rondom afval en veiligheid en de aanschaf van een AED en ondersteuning van buurtfeest Tropisch Oost.

Kom meer te weten

De plantage

Onze energie

De meeste energie vind je in ons team natuurlijk! Een levendig hotel als het onze heeft veel energie nodig, en ook daar proberen we ons steentje bij te dragen. Onze elektriciteit is groen, duurzaam en Nederlands en wordt ingekocht bij Engie.

Daarnaast hebben we slimme oplossingen om het energieverbruik te beperken. Zo hebben we energy savers op de kamers en kantoren en hebben we het personeel instructies gegeven om in de kamers, keuken en op het terras apparaten laag of uit te zetten indien gebruik niet nodig is.

Eten

& drinken

Naast dat ons eten met liefde en aandacht wordt bereid, smaakt het nog lekkerder omdat we voornamelijk lokale, biologische ingrediënten gebruiken. We zijn trots op onze lokale leveranciers, die allemaal op hun eigen wijze aan duurzaamheid bijdragen. 

Onze inkoop- en bereidingswijze is erop ingesteld om verspilling zoveel mogelijk te beperken.

Onze inkoop

Greenkey 

Hotel Arena is continue bezig met het verminderen van energie- en waterverbruik, het gebruik van milieuvriendelijke producten en het verminderen van afval. Daarnaast zijn we actief onderdeel van het Oosterpark en onze omgeving.

Onze inspanningen zijn erkend met een Green Key Gold status.
Green Key is de internationale certificering voor duurzame bedrijven in de vrijetijdsindustrie

Een Green key gold status wordt toegekend aan hotels die zich onderscheiden door hun uitstekende prestaties in het verminderen van hun milieueffecten en in het promoten van duurzame praktijken. Iets waar we als hotel erg trots op zijn. 

Meer informatie

Trees for all

Trees for all is een organisatie die zich richt op het planten van bomen en het bevorderen van duurzame bosbouw.

Bij Hotel Arena streven we naar een groen en duurzaam verblijf voor onze gasten. Daarom bieden we onze gasten de mogelijkheid om via Trees For All hun CO2-uitstoot te compenseren door bomen te planten. Zo kan je bijdragen aan een beter milieu en het verminderen van de impact van je reis op het milieu.

Meer informatie